"Koningin Mathilde pleegt een staatsgreep"

zondag, 6 januari 2019  I   08:30

Koningin Mathilde (45) zorgt voor onrust op het koninklijk paleis. Dat meldt TV-Familie. Ze heeft zelfs voor een aantal ontslagen gezorgd.

"De afgelopen maanden zijn er naar verluidt enkele ingrijpende aanpassingen doorgevoerd in het personeelsbestand van Filip en Vanaf dan wilde Mathilde op het paleis en het kasteel van Laken worden aangesproken als ‘Hare Majesteit’ en niet als ‘Mevrouw’, zoals dit gebruikelijk was bij haar schoonmoeder Paola.’ Dat heeft het weekblad Le Vif/ L’Express trouwens bevestigd", schrijft TV-Familie. 

Mathilde gaat echter nog verder. "Ja, de koningin heeft recent een aanzienlijk deel van de oude garde van het personeel de laan uitgestuurd", aldus de royaltyexpert van TV-Familie, Thierry Debels. "De jongste jaren is koningin Mathilde steeds meer op de voorgrond getreden. En naar wat ik verneem heeft ze nu zelfs de overhand aan het hof. De eerste tekenen van haar invloed waren eigenlijk al vrij gauw te merken nadat Filip vijf jaar geleden de troon had bestegen."

"Ze heeft hen vervangen door nieuwe werkkrachten die ze in haar eigen vertrouwde kringen heeft geselecteerd. Volgens het overblijvende ‘oude’ personeel pleegt Mathilde zo in haar eentje een ‘staatsgreep’ aan het hof’."

"De medewerkers zijn absoluut niet gelukkig met de veranderde situatie’, meent ierry Debels te weten. ‘Hoe zou je zelf zijn als je ziet dat mensen met jarenlange trouwe dienst plots koudweg worden ontslagen? Logisch dat de personeelsleden die hieraan zijn ontsnapt nu bang zijn om ook hun job te verliezen. Ja, Mathilde heeft op die manier voor een verve lende, nogal grimmige sfeer onder het personeel gezorgd", stelt Drebels.

TAGS  I  Koningin Mathilde

Meer nieuws